Griesmeelpudding met rozemarijn en sinaasappel, nagerecht door Loethe Olthuis

vrijdag 16 januari 2009 ·

In De Volkskrant schreef Loethe Olthuis vanmorgen een recept voor kalfslever met rozemarijn.
Ze verwees daarbij naar een eerder recept voor griesmeelpudding. Dat recept blijkt van Johannes van Dam en hoort eigenlijk met bloedsinaasappels. En met grapefruits en salie voor gevorderden.

Voor 4 personen: 5 dl melk, 1 takje rozemarijn (en wat extra voor garnering), 50 g griesmeel, 80 g suiker, 15 g boter, 1 ei, gesplitst, zout, 3 dl versgeperst sinaasappelsap, 2 theel. aardappelmeel, 2 eetl. slagroom

Bre
ng melk en rozemarijn aan de kook en laat 12 min. op heel laag vuur trekken. Verwijder de rozemarijn. Meng griesmeel en 50 g suiker en voeg al roerend toe aan de hete melk. Laat dit mengsel 5 tot 15 minuten op heel laag vuur pruttelen (blijf roeren!) tot het zo dik is dat een streep die je erin trekt, even zichtbaar blijft.

Haal de pan van het vuur en roer eerst de boter en dan de eidooier door de griesmeel. Klop het eiwit met 10 g suiker en een snuf zout stijf en spatel dit door de griesmeel. Schep de massa in een omgespoelde puddingvorm en laat afgedekt in de koelkast stevig en koud worden. Breng intussen het sinaasappelsap met 20 g suiker zachtjes aan de kook. Meng het aardappelmeel met de slagroom en voeg al roerend toe aan het sap. Blijf roeren tot het een lichtgebonden saus is. Stort de pudding en schenk er wat warme of koude saus overheen. Garneer met rozemarijn.

Hetzelfde recept, met het gezellige Volxkeukenverhaaltje erbij:
Griesmeelpudding met rozemarijn en sinaasappel, nagerecht door Loethe Olthuis

0 reacties:

Over deze blog

Deze blog is vooral voor het bewaren van links.
Naar artikelen die ik las.
Of naar artikelen die ik nog eens wil lézen.
Of naar artikelen die ik nóg eens wil lezen.
Of links naar sites die ik wil onthouden.

Echt zo'n 'weinig-eigen-inhoud'- blog.
Denk ik.
Hoewel dat wel steeds meer wordt.

Lees ook de andere blog van pmlgrn, geheel gewijd aan de uitbraak van de Mexicaanse Griep.



Stats

Stats II